Комеморација за Јом Хашоа 2012

 


 

 

 

На 19 април го одбележавме Јом Хашоа - ден на сеќавање на жртвите на холокаустот во Израел со палење шест меморијални свеќи во Меморијалниот центар на холокаустот.

 

 

 

 

Свеќите ги запали Александар Шумковски, еден од постарите членови на заедницата и преживеан од холокаустот, во сеќавање на 6. милиони Евреи - жртви на холокаустот. Солистката од хорот Моис Хасон Гонца Богоромова ја изведе еврејската духовна песна Ели, Ели.

 

По палењето на свеќите, во Центарот беше прикажан документарниот филм Кажете им на вашите деца.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 
replica grey band watch
replica purple band watch
replica orange band watch