Рош Хашана 2011

E-mail Print PDF


 

На 28 септември ја пречекавме еврејската Нова година - Рош Хашана. Хазанот Максим Коен одржа вечерна служба за Рош Хашана во синагогата Бет Јаков, а потоа сите членови присуствуваа на заедничка седер вечера. Како што е традицијата, новата година ја започнавме со јаболко и мед за новата година да биде слатка.

За повеќе информации за карактерот и одбележувањето на Рош Хашана, погледнете го следниов линк: http://ezrm.org.mk/index.php/mk/rosh-hashana

 

 

 

 


Last Updated ( DATE_FORMAT_LC2 )  
replica grey band watch
replica purple band watch
replica orange band watch